Chokladpannacotta

chokladpannacotta
Chokladpannacotta garnerad med färska hallon. Mycket gott!

Ingredienser:

Garnering:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Häll grädden i en kastrull. Häll i sockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker.

Häll i kakaopulvret. Vispa till en jämn smet. Lägg gelatinbladen i blöt.

Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt putta 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, tänk på att grädde liksom mjölk lätt kokar över så gå inte ifrån spisen!

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt lite så de smälter. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka.

Häll upp i portionsglas.

Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.

Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.

Servera, ät och njut!


Jag har gjort pannacotta med det här receptet från recepten.se, Jag råka ha den inne i kylen för länge, så det blev som ett typ skinn över?

Tryck här för att komma till receptet på deras hemsida!
© Emma Jutemalm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0